Najmladšie hádzanárske šampiónky dnes zavítali na radnicu

02.07.2009 Prešov

Primátor Pavel Hagyari dnes na radnici privítal družstvo mladších žiačok ŠSK Hermes Prešov, ktoré sa v júni tohto roku stali vicemajsterkami Slovenska.
S trénermi a vedúcimi klubu na stretnutí rozprával o možnostiach, ktoré by družstvu uľahčili tréningový proces, energické dievčatá zas rozprávali o svojich snoch - okrem hádzanárskej haly pre mládež by ich v meste potešil i aquapark či McDonald´s.

Na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali od 12. -14. júna 2009 v Prešove, sa prešovským hádzanárskym nádejám (rok narodenia 1996 a mladšie) podarilo poraziť takmer všetky ostatné zúčastnené družstvá. Nevyšiel im len súboj s Partizánskym. Celkovo v súťaži zožali veľký úspech v podobe 2. miesta, s ktorým sa prišli pochváliť aj primátorovi mesta. „Som na vás nesmierne hrdý a sľubujem, že urobím všetko preto, aby som pomohol pri hľadaní vhodného miesta na trénovanie, “ povedal P. Hagyari, keď mu vedúci klubu hovorili o svojich najväčších problémoch. „Tento šport, ktorý má v meste svoju históriu, musí byť podporovaný už od hneď od začiatku – od žiačok a žiakov, aby sme si v Prešove vychovali skvelú generáciu úspešných športovcov. “

Na otázku primátora, čo im v meste najviac chýba, sa dievčatá bez ostychu rozhovorili. Okrem aquaparku a metra by im "stačili" aj hamburgery z McDonaldu.
Autor: Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región